Yemek Tarifleri

Bugün iftara ne pişirsem ?

İftar menüsü hazırlamakta zorlanıyorsanız bu haberimiz tam size göre.Çorbasından tatlısına en ince detayına herşeyi düşündüğümüz iftar menümüzü sizler için hazırladık..İşte detaylar

Abone Ol

Birbirinden lezzetli yemek tarifleriyle sizlerleyiz.İftar için menü hazırlamakta zorlanıyorsanız çorbasından tatlısına kadar bu menümüz size eşlik edecek...


1-EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ

Ezogelin Çorbası Malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan – ince yemeklik doğranmış
  • 2 diş sarımsak – ezilmiş
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • ¼ su bardağı pilavlık bulgur
  • ¼ su bardağı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • 7 su bardağı su

Meyanesi için Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kuru nane
  • Pul biber
  • 2 su bardağı su veya et suyu

EZOGELİN ÇORBASI YAPILIŞI

  • Tereyağını tencereye alıp eritelim.
  • Soğan ve sarımsakları tencerenize alıp yumuşayana kadar soteleyelim.
  • Yıkanmış kırmızı mercimek, bulgur ve pirinci tencerenize ilave edip birkaç tur karıştıralım.
  • Tuz, karabiber ve suyunu ilave edip birkaç tur karıştıralım.
  • Tenceremizin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.

Meyanesi için;

  • Bir sos tenceresine ayçiçek yağını ekleyip ısıtalım..
  • Yağımız ısınınca domates salçası ve unu ilave edip kavuralım.
  • Tuz, karabiber, kuru nane ve pul biberi ilave edip karıştıralım.
  • Suyunu ilave edin ve kıvam alana kadar karıştıralım

Birleştirmek için;

  • Çorba tencerenizdeki bakliyatlar pişince meyanesini ilave edip karıştıralım.
  • 15 dakika daha pişmeye bıraalım
  • Kaselere pay ederek sıcak servis edelim.


2-ÜSKÜP KÖFTE TARİFİ

Üsküp Köfte Malzemeleri

  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 2 – 3 adet sivri biber
  • 1 – 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Köfte için Malzemeler
  • 500 gr. köftelik kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Sosu için Malzemeler

  • 2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet domates – rende
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tutam toz şeker
  • ½ su bardağı su

ÜSKÜP KÖFTE YAPILIŞI

Köfte için;

  • Bir karıştırma kabına kıymayı alalım.
  • Üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip iyice yoğuralım.
  • Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalaım ve avcumuzun içinde yuvarlayarak silindir köfteler hazırlayalım.
  • Tavamızı ocağa alıp ısıtalım
  • Isınan tavamıza köfteleri alıp pişirelim.
  • Pişen köfteleri bir tabağa çıkartalım.
  • Sebzeler için;
  • Tavamızı ocağa alalım ay çiçek yağı dökerek ısıtalım.
  • Alacalı soyulmuş ve uzunlamasına kesilmiş patlıcanları ısınan yağa alalım ve kızartalım.
  • Domatesleri dilimleyelim.
  • Sivri biberleri ince uzun dilimleyelim.

Sosu için;

  • Sos tenceresine zeytinyağı ekleyip ısıtalım.
  • Üzerine rendelenmiş domates, domates salçası, tuz ve karabiberi ilave edip pişmeye bırakalım.
  • Sosunuz tıkırdamaya başlayınca toz şeker ve suyunu ilave edip karıştıralım.
  • Ardından ocaktan alalım.

Birleştirmek için;

  • Patlıcan dilimini tezgaha aalım.
  • Köfteyi yerleştirip saralım.
  • Bütün köfteleri bu şekilde hazırlayıp fırın kabına dizelim.
  • Aralarına domates dilimlerini dizelim.
  • Üzerlerine hazırladığımız domates sosundan gezdirelim.
  • Son olarak dilimlenmiş biberleri dizip üzerine zeytinyağını gezdirip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 – 15 dakika pişirelim


3-BEZELYELİ PİLAV TARİFİ

Bezelyeli Pilav Malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 su bardağı bezelye – haşlanmış
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • 3 su bardağı su

BEZELYELİ PİLAV YAPILIŞI

  • Pilav tencereMizin içerisine tereyağı ve zeytinyağını ekleyip ısıtalım.
  • Ardından yıkadığımız pirinçleri ekleyip kavuralım.
  • Bezelyeleri ekleyip bir tur çevirelim.
  • Tuz, beyaz biber ve suyunu ekleyip karıştıralım.
  • Kapağını kapatıp kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.
  • Pilavımız pişince bir tur karıştırarak havalandırıp havlu kağıt serelim.
  • Tenceremizin kapağını kapatıp demlemeye bırakalım.

4- BİSKÜVİLİ SUPHANGLE TARİFİ

Bisküvili Supangle Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • ½ su bardağı buğday nişastası
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • ½ su bardağı bitter damla çikolata

Alt Taban için Malzemeler

  • Kakaolu ya da sade bisküvi

BİSKÜVİLİ SUPHANGLE YAPILIŞI

  • Bir parçalayıcının içerisine bisküvileri alın ve hafif toz olana kadar çekin.
  • Hazır olan bisküvileri sunum yapacağınız kaselerin tabanına paylaştırın ve bir bardak ya da kaşık yardımıyla üzerlerine hafif bastırın.
  • Tencerenizin içerisine süt, toz şeker, buğday nişastası ve kakaoyu ekleyip bir karıştırma teliyle iyice karıştırın.
  • Ardından ocağa alın ve hafif akışkan bir muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Muhallebiniz kıvam alınca ocaktan alın.
  • Çikolatayı ilave edin ve eriyene kadar karıştırın.
  • Bisküvilerin üzerine hazırladığınız muhallebiyi paylaştırın.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip, soğuk servis edin.