Yemek Tarifleri
Çerkes tavuğu nasıl yapılır?
Çerkes tavuğu malzemeleri
- 2 adet tavuk but
- 1,5 su bardağı tavuk suyu
- 5 dilim ekmek içi
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı ceviz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Acı toz biber
- Pul biber
Çerkes tavuğu yapılışı
- Tavukları haşlayıp ince ince didikleyin ve kenara alın.
- Ufak bir tencereye ekmekleri ve 1 diş ezilmiş sarımsağı ekleyin.
- Üstüne tavuk suyunu ekleyip, orta ateşte kıvam alana kadar pişirin.
- 1 su bardağı cevizi de ekmeklere ekleyip, altını kapatın.
- Tavukların üzerine cevizli karışımı ekleyip, baharatları ilave edip harmanlayın.
- Servis tabağına karışımı yayın.
- Küçük bir cezvede yağı kızdırıp, pul biberi yakın.
- Tavuğun üzerine gezdirin.
- Cevizli süsleyip servis edin.