Geleneksel gıda ürünleri ve yemeklerin değerlendirildiği, yılın ilk 100 yemeğinin sıralandığı Taste Atlas'ta Türkiye'den bir tat "günün yemeği" olarak önerildi.

6867Ed1113828384 W1200Xh1159

Mersin’de Deniz Korkusu! 6 Yaşındaki Çocuk Akıntıya Kapıldı, 1200 Metre Açıkta Bulundu!
Mersin’de Deniz Korkusu! 6 Yaşındaki Çocuk Akıntıya Kapıldı, 1200 Metre Açıkta Bulundu!
İçeriği Görüntüle

Taste Atlas'ın sitesinde Şanlıurfa'nın çiğ köftesi için şu bilgiler şer aldı:

Çiğ köfte, geleneksel olarak domates, soğan, sarımsak, biber ve çeşitli Türk baharatlarıyla birleştirilen yüksek kaliteli kıyma (veya kuzu) ile yapılan steak tartarın Türk versiyonudur. Yemek bir meze olarak tüketilir ve genellikle neredeyse soğuk olarak servis edilir.

Günümüzde gıda güvenliği ve sağlık endişeleri nedeniyle et yerine bulgur ve ceviz içi kullanılıyor ancak bu vejetaryen versiyonları o kadar lezzetli ki çoğu kişi bunları gerçek olandan ayırt edemiyor.