Yemek Tarifleri

Gelinim Mutfakta kakaolu kardelen tatısı nasıl yapılır? En lezzetli kardelen tatlısı tarifi!

Abone Ol

Kanal D ekranlarının sevilen yapımlarından biri olan Gelinim Mutfakta Cuma günü 1295. bölümü ile yayınlandı. Hafta finalinin olduğu Gelinim Mutfakta'da yeni bölümün konusu Kakaolu Kardelen Tatlısı oldu. Lezzetli bir sütlü tatlı tarifi olan kardelen tatlısını kesinlikle denemelisiniz. 5 Ocak günü yayınlanan Gelinim Mutfakta programında gelinler haftanınfinali için kolları sıvadı. Tezgah başına geçen yarışmacılar Kakaolu Kardelen Tatlısı ile yarıştılar. Yarışmanın sunucusu Nursel Ergin Kakaolu Kardelen Tatlısı yapımının püf noktalrını izleyicilere anlattı. Peki Kardelen Tatlısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta'nın lezzetli kardelen tatlısı tarifi...

Kardelen Tatlısı Malzemeleri

Kek İçin

  • 1,5 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 poşet şekerli vanilin

Çikolatalı Karışım İçin

  • 100 g bitter çikolata
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz

Isıtmak İçin

  • 1 çay bardağı krema

Krema İçin

  • 100 g un
  • 150 g toz şeker
  • 500 ml süt
  • 60 g beyaz çikolata
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 poşet krem şanti

Üzeri İçin

  • 1 – 1,5 çay bardağı Hindistan cevizi rendesi
  • 5 – 6 adet yarım ceviz

Kakaolu Kardelen Tatlısı Yapılışı

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırın.

Yumurta ve toz şekeri ekleyip mikser ile 3 dakika çırpın. Şekerli vanilini ekleyip bir süre daha çırpın.

Un karışımını azar azar ekleyip 2 dakika çırparak homojen bir hamur elde edin. Hamuru fırın tepsisine alıp kaşığın tersi ile yayın.

Fırından çıkarıp keki soğutun. Bitter çikolatayı eritip 1 çay bardağı kremayı azar azar ekleyip karıştırın.

Keki kaselerin tabanı boyutunda kesip içlerine yerleştirin. Üzerlerine 1 çay bardağı kremayı dökün. Çikolatalı karışımı yayıp cevizleri serpin.

Islatma için 1 çay bardağı kremayı keklerin üzerine dökün.

Krema için şekeri ve sütü karıştırın. 500 ml kakao ekleyin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin.

Süt ve kremayı bir kaba alın. Üzerine krem şanti ekleyip çırpın.

Hazırlanan kremayı keklerin üzerine yayın.

Üzerlerine Hindistan cevizi serpip yarım cevizlerle süsleyin.

Buzdolabında birkaç saat dinlendirip, kesip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!