Yemek Tarifleri

İftara bugün ne yapsam?

Ramazan ayının gelmesiyle iftar için ne yemek çeşidi bulmakta zorlanıyorsanız burası tamda size göre.Çorbadan tatlısına her detayı düşünülmüş tam bir iftar menüsü sizlerle.İşte tarifler!

Abone Ol

1-KIYMALI TARHANA ÇORBASI 

Kıymalı Tarhana Çorbası Malzemeleri

  • 4 yemek kaşığı toz tarhana
  • Tarhanayı açmak için su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gr. kıyma
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 5 su bardağı su
  • 1 tutam kuru nane


KIYMALI TARHANA ÇORBASI YAPILIŞI

  • Bir karıştırma kabına tarhanayı alın ve üzerine tarhanayı açmak için su ilave edip karıştırarak açın.
  • Tencerenizi ocağa alın ve tereyağını ilave edip eritin.
  • Kıymayı ekleyin ve ezerek kavurun.
  • Tuz ve karabiber ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Ardından salça ve ezilmiş sarımsağı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Suda açtığınız tarhanayı ilave edin ve üzerine suyunu ekleyip karıştırın.
  • Son olarak kuru nane ilave edin ve arada karıştırarak pişirin.
  • Çorbanız kıvam alınca ocaktan alın ve sıcak servis edin.

2-BEŞAMELLİ SEBZELİ TAVUK 

Beşamelli Sebzeli Tavuk Malzemeleri

  • 6 adet tavuk göğüs
  • Araları ve Üzeri için Malzemeler
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Sebzeli Harç için Malzemeler

  • Zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 – 3 diş sarımsak
  • 2 bağ ıspanak
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel Sos için Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat
  • 2 – 3 tutam rendelenmiş kaşar peyniri


BEŞAMELLİ SEBZELİ TAVUK YAPILIŞI

Tavuk için;

  • Tavuk göğüsleri ortası bir cep olacak şekilde açın.
  • Tavanızı ocağa alın ve ısıtın.
  • Isınan tavanın içerisine tavukları alın ve arkalı önlü mühürleyin.
  • Mühürlediğiniz tavukları bir tabağa çıkartın.
  • Arasına rendelenmiş kaşar peyniri doldurun ve dikdörtgen cam fırın kabına dizin.

Sebzeli harç için;

  • Tavukları mühürlediğiniz tavayı tekrar ocağa alın ve zeytinyağı ilave edip ısıtın.
  • Isınan yağın içerisine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip soteleyin.
  • Sotelenen soğanın üzerine ezilmiş sarımsak ve kabaca doğranmış ıspanağı ilave edip kavurun.
  • Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.

Beşamel sos için;

  • Ayrı bir tencereyi ocağa alın ve tereyağı ilave edip eritin.
  • Eriyen tereyağın üzerine un ilave edip bir çırpma teliyle karıştırarak kavurun.
  • Unun kokusu çıkınca sütü ilave edip karıştırın.
  • Tuz, karabiber ve muskat rendesini de ilave edip karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.

Birleştirmek için;

  • Tavukların üzerine hazırladığınız sebzeli karışımı yayın.
  • Beşamel sosu sebzelerin üzerine gezdirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 – 15 dakika pişirin.
  • Ardından üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve peynirler eriyene kadar 10 – 15 dakika daha pişirin.
  • Sıcak servis edin.
     

3-MERCİMEKLİ ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI

Mercimekli Şehriyeli Bulgur Pilavı Malzemeleri

  • 1 dolu avuç tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan – iri küp doğranmış
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 4 su bardağı su

MERCİMEKLİ ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI

  • Tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.
  • Tel şehriyeyi ilave edin ve kavurmaya başlayın.
  • Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp tereyağını eritin.
  • İri yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip yumuşayana kadar soteleyin.
  • Soğanlar yumuşayınca bulguru ekleyin ve 2 – 3 dakika kavurun.
  • Tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip karıştırın.
  • Haşlanmış mercimeği ilave edin ve karıştırın.
  • Suyunu ilave edin ve bir tur harmanlayın.
  • Tencerenin ağzı kapalı bir şekilde 15 dakika kaynamaya bırakın.
  • Pilav suyunu çekince karıştırın ve demlenmeye bırakın.

5-HAVUÇ KABAK TARATOR

  • Havuç Kabak Tarator Malzemeleri
  • 2 adet havuç – rende
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 adet kabak – rende
  • 4 – 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 – 2 diş sarımsak
  • ½ su bardağı ceviz – iri kıyılmış
  • 4 – 5 dal dereotu

HAVUÇ KABAK TARATOR YAPILIŞI

  • Tavanızı ocağa alın ve ısıtın.
  • Isınan tavanızın içerisine zeytinyağı ve rendelenmiş havucu ilave edip soteleyin.
  • Hafif tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
  • Havuç hafif sotelenince rendelenmiş kabakları ilave edip sotelemeye devam edin.
  • Hafif tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
  • Yoğurdu bir karıştırma kabına alın.
  • Üzerine tuz, karabiber ve sotelediğiniz sebzeleri alıp karıştırın.
  • Ezilmiş sarımsak, iri kıyılmış ceviz ve ince kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın.
  • Hazır olan salatanızı servis edeceğiniz tabağa alın ve soğuk servis edin.

6-MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Malzemeleri

  • 200 gr. taze kadayıf

Şerbeti için Malzemeler

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 3 – 4 damla limon suyu

Kaymak için Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • ½ su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Arası için Malzemeler

  • 1 – 2 adet muz
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz


MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI YAPILIŞI

Şerbeti için;

  • Bir sos tenceresinin içerisine toz şeker ve suyu ekleyip karıştırın.
  • Ardından kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra içerisine limon suyu ekleyip altını kapatın.

Kaymak için;

  • Bir sos tenceresinin içerisine süt, su ve irmiği alıp karıştırarak pişirin.
  • Pişen karışımın içerisine tereyağı ilave edip karıştırın.
  • Ardından bir sıkma poşetine alın.

Birleştirmek için;

  • Sığ bir baton kek kalıbını tereyağıyla bolca yağlayın.
  • Kadayıfları ince uzun olacak şekilde kalıba yaymaya başlayın ve kenarlarından sarkıtarak dizin.
  • Kadayıfları elinizle bastırarak kalıba iyice oturtun.
  • Kadayıfın üzerine kıyılmış ceviz serpiştirin.
  • Muzun kabuklarını soyun ve cevizin üzerine yerleştirin.
  • Son olarak hazırladığınız irmikli kaymağı üzerine sıkın ve spatulayla düzleyin.
  • Ardından kenardan sarkan kadayıfları üzerine kapatın.
  • Küçük bir tavada tereyağını eritin.
  • Eriyen tereyağını bir fırça yardımıyla kadayıfın üzerine sürün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 – 45 dakika pişirin.
  • Pişen kadayıfın üzerine şerbet gezdirin ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan ve şerbetini çeken kadayıfı ters çevirin.
  • Üzerini ince kıyılmış cevizle süsleyerek servis edin.