Yemek Tarifleri

Ramazan Bayramı için baklava tarifi: Ev baklavası

Ramazan Bayramı'nın favori tatlılarından biris baklavadır. Misafirlere sunmak için evde yapılacak baklava güzel bir seçenek olabilir. Peki ev baklavası nasıl yapılır? İşte Ramazan Bayramı için baklava tarifi.

Abone Ol

Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmezi, tatlı sofraların sultanı baklava, evde de kolayca yapılabilir. Bu yazıda, lezzetli ve çıtır bir baklava tarifi ve püf noktalarını paylaşıyoruz.

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1/4 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 500 gr ceviz
  • 1 su bardağı toz şeker

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

Ev Baklavası Yapılışı

Hamuru:

  • Unu yoğurma kabına alın.
  • Yumurta, sıvı yağ, süt, sirke ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamuru 10 dakika yoğurun ve üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

İç harcı:

  • Cevizleri rondodan geçirin veya bıçakla ince ince doğrayın.
  • Toz şeker ile karıştırın.

Şerbeti:

  • Şerbet için su ve toz şekeri bir tencereye alın.
  • Kaynadıktan sonra limonu ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Baklavanın yapımı:

  • Hamuru 4 eşit bezeye ayırın.
  • Un serptiğiniz tezgahta bezeleri tek tek açın.
  • Her bir bezeyi yağlanmış tepsiye serin.
  • Bezelerin arasına cevizli harcı serpin.
  • En son bezeyi de üzerine kapatın.
  • Baklavanın üzerini bıçakla karelere bölün.
  • Erimiş tereyağı ile baklavanın üzerini fırçalayın.
  • 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti baklavanın üzerine dökün.
  • Baklavanın şerbeti çekmesini bekleyin ve servis edin.

Püf Noktaları:

  • Hamuru yoğururken çok fazla un eklememeye dikkat edin.
  • Cevizleri çok ince doğramayın.
  • Şerbeti çok fazla pişirmemeye dikkat edin.
  • Baklavayı fırından çıkardıktan sonra hemen şerbeti dökmeyin.
  • Baklavayı hava almayacak şekilde saklayın.

Afiyet olsun!