Musluktan doldurulan suyu kaynatırken sudan oksijen ve karbondioksit gibi gazlar açığa çıkar ve bu da kalsiyum ve magnezyum içeriğini azaltır. Ayrıca su ısıtıcısının dibinde kireç biriktirir. Böylece suyun kimyasal bileşimi değişmiş olur. Ancak bu durum tüketiciyi etkilemez.

Suyu Birden Fazla Kaynatmamalısınız 1

Fakat su çaydanlıkta birkaç saat kalırsa durum değişir. Bunun nedeni, zamanla giderek daha fazla kirletici maddenin birikebilmesidir.

Suyu Tekrar Kaynatmak Zararlı Mı 1

Suya nikel izleri girebilir ve bu da bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Nikel, paslanmaz çelik ocakların malzemesinde veya plastik aletlerin plastikleştiricilerinde çözünebilen bir maddedir.

Suyu Birden Fazla Kaynatmamalısınız 3

Güney Afrika’nın Paris Büyükelçisi Otel Önünde Ölü Bulundu: Şüpheli Ölümle İlgili Soruşturma Başlatıldı
Güney Afrika’nın Paris Büyükelçisi Otel Önünde Ölü Bulundu: Şüpheli Ölümle İlgili Soruşturma Başlatıldı
İçeriği Görüntüle

Bu nedenle, üreticiler ısıtıcıların kullanım talimatlarında birden fazla kez suyu kaynatmamanın önemini vurgular.

Suyu Birden Fazla Kaynatmamalısınız

Kalan Suyu Boşa Harcamayın

Durgun suyu içmek yerine başka amaçlarda kullanabilirsiniz. Kalan suyu çiçekleri sulamak için kullanabilir veya ütüye doldurulabilirsiniz.

Suyu Birden Fazla Kaynatmamalısınız 5

Su zaten kaynatılmış olduğu için biraz daha yumuşaktır ve bu nedenle ütü yapmak için en ideal ısıdadır.

Suyu Birden Fazla Kaynatmamalısınız 8

Tüm bunlara ek olarak ısıtıcınızı ya da çaycınızı belirli aralıklarla kireç kalıntılarından arındırmalısınız, bunu sağlığınıza borçlusunuz.