Trabzon hurması hem taze hem de kurutularak yenebilen sağlığa faydalı meyvelerdedir. Protein ya da sağlıklı yağlarla birlikte tüketildiğinde kan şekerinin yükselmesini önlemeye yardımcı olmaktadır.
Doğal Bir Antioksidan ve Kan Şekeri Düzenleyici
2015 yılında yapılan bir çalışma cennet hurması olarak da bilinen bu lezzetli meyvenin kalp ve diyabet gibi kronik hastalıklar üzerindeki etkisini gözler önüne serdi.
Araştırmaya ilişkin yayımlanan bilgilere göre meyvedeki antioksidanlar, reaktif oksijen türlerini nötralize ediyor. Bu da oksidatif hasarı azaltıyor. Öte yandan fitokimyasalları alfa-amilaz ve alfa-glukozidaz gibi enzimleri inhibe ederek kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesini de sağlayan Trabzon hurması, diyabette sık görülen oksidatif stres ile inflamasyonu da azaltmaya yardımcı oluyor.
Trabzon Hurmasının Sağlığa Katkıları Saymakla Bitmiyor
İşte, ülkemizde özellikle Karadeniz, Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetiştirilen Trabzon hurmasının öne çıkan faydaları:
Bağışıklığı Güçlendiriyor
Zengin C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini destekler, vücudu enfeksiyonlara karşı korur.
Kabızlığı Önler, Sindirimi Destekler
Yüksek lif içeriğiyle bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığı önler. Sindirim sistemi sağlığını destekler.
Kalp ve Damar Sağlığına Katkı Sağlar
İçeriğindeki potasyum tansiyonun dengelenmesine yardımcı olurken, antioksidanlar kötü kolesterolü düşürerek kalp sağlığını destekler.
Göz Sağlığını Korur
Beta-karoten ve A vitamini açısından zengin olan Trabzon hurması, göz sağlığını destekler; özellikle yaşa bağlı görme bozukluklarına karşı koruyucu etki gösterir.
Cildi Serbest Radikallerden Korur
Güçlü antioksidan özelliği sayesinde cildi serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı korur. Bu sayede yaşlanma belirtilerini geciktirici etki gösterir.
Doğal Enerji Kaynağıdır
İçerdiği doğal şekerler, özellikle halsizlik, yorgunluk ve yoğun tempolu günlerde hızlı enerji sağlar. Tatlı ihtiyacını sağlıklı bir şekilde karşılamak isteyenler için ideal bir seçenektir.