Kültür-Sanat

Türk mutfağından damga vuran lezzet: Cağ Kebabı

Taste Atlas'ın (Lezzet Atlası) yayınladığı son rapora göre, dünyanın en iyi kuzu etli yemekleri listesinde Türk mutfağı büyük bir başarı elde etti.

Abone Ol

Listenin ilk sekizine tam beş Türk lezzeti girmeyi başardı. Bu lezzetler arasında özellikle Erzurum'a özgü olan ve Türk mutfağının gururu haline gelen "Cağ Kebabı" dikkat çekiyor.

Geleneksel tarifleri ve benzersiz tadıyla öne çıkan Cağ Kebabı, Taste Atlas'ın listesinde 2. sırayı alarak Türk mutfağının önemli bir temsilcisi oldu. İşte Taste Atlas'a göre en lezzetli kuzu yemeklerinin sıralaması;

8. Kleftiko

7. Hünkar Beğendi

6. İskender Kebabı

5. Lechazo

4. Adana Kebabı

3. Döner Kebabı

2. Cağ Kebabı

1. Païdakia