Ghibli tarzı görsellerle kısa süre önce büyük ilgi gören yapay zekâ ChatGPT, bu sefer bir kullanıcının çiçeğindeki sorunu sorduğunda verdiği hatalı çıktılar nedeniyle gündeme geldi.
Kullanıcının aldığı cevap, aslında başka bir kişiye ait kişisel verilerdi.
Pruthvi Mehta adlı genç kadın, LinkedIn'deki paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Sundari'min (tavus kuşu çiçeği) birkaç fotoğrafını ChatGPT'ye yükledim. Amacım sadece yapraklarının neden sarardığını anlamaktı.
Cevapta; Bay Chirag'ın tam özgeçmişi, CA öğrenci kayıt numarası, müdürünün adı ve ICAI üyelik numarası yer alıyordu. Üstelik bu bilgilere kendinden emin bir şekilde 'Stratejik Yönetim' notları adını vermişti"
Yapay zekâ teknolojisinin aşırı kullanımını sorgulayan bu paylaşım, sosyal medyada 900'den fazla beğeni ve çok sayıda yorum aldı.
İnternet kullanıcılarından gelen yoğun tepkiler üzerine bir kullanıcı, "Verilerin uydurma ve yanlış olduğundan eminim!" yorumunu yaparken, bir kullanıcı ise, "Bu çok şaşırtıcı çünkü soruda tamamen farklı bir şey isteniyor" şeklinde konuştu.
Metha ise yaşadığı bu olumsuz deneyim üzerine, "Yapay zekâya olan inancımızı hâlâ koruyabilir miyiz?" sorusunu yöneltti.